18. jan, 2015

BESTE GEERT

Laat ik beginnen met je, net als Diederik Samsom, mee te delen dat ik me er geen voorstelling van kan maken hoe het is om 24 uur per dag, zeven dagen in de week, een aantal dubbelgespierde kleerkasten om je heen te moeten hebben die opdracht hebben je te volgen tot, bij wijze van spreken, het toilet aan toe. En mag ik, net als Samsom, de hoop uitspreken dat je weer heel snel het genoegen zult smaken je natuurlijke behoefte te kunnen doen zonder die kleerkasten om je heen. Tot zover de vergelijking tussen Samsom en mij want, om misverstanden te voorkomen, hij is, net als jij, absoluut niet mijn politieke vriendje.

Beste Geert.

De afgelopen tijd heb je méér dan luidruchtig je gelijk gehaald. Eén en andermaal heb je geroepen dat de Islam wortel is van alle kwaad. Met de aanslagen in Parijs nog vers in het geheugen zag je je kans schoon. Je voegde het Kabinet toe dat het bij de volgende aanslagen, mochten die er in Nederland van komen, bloed aan de handen heeft, dat het – jouw woorden – ‘niet meer kan wegkomen met “Wir haben es nicht gewusst”’. Een duidelijke verwijzing naar een donkere periode uit de recente geschiedenis. Een verwijzing die ik niet erg kies vind, maar wie ben ik?

Beste Geert.

Meen je nu werkelijk dat het er veiliger op wordt als we allemaal als lemmingen aanhollen achter een slogan uit diezelfde donkere tijd, namelijk, en ik parafraseer: ‘Die Muslime sind unser Unglück’? Werkelijk?! En gesteld dat er genoeg lemmingen te vinden zijn om jou aan het pluche te helpen als coalitiepartner of, erger: als grootste partij, wat dan? Een verbod op de Koran heb je al aangekondigd. Sluiting van alle moskeeën heeft je collega Machiel de Graaf, ongetwijfeld op jouw instigatie, al voorgesteld. Moslima’s zouden moeten gaan betalen (‘kopvoddentaks’, hoe kwetsend wil je het hebben?) om in de uitvoering van Soera ‘Al-Nur’, vers 30 en 31 hun haar met een stukje stof om te mogen bedekken. Terwijl ook in ‘onze’ Bijbel (1 Corinthiërs 11, vers 5 en 6) iets staat over hoofdbedekking voor vrouwen. Denk je echt dat dit soort maatregelen aanslagen en dergelijke gaan voorkomen? Ik niet. Ik pretendeer niet de oplossing te kennen, maar deze 'oplossingen' zullen zeker niet werken.

 Beste Geert.

Wat je doet is – de vergelijking gaat mank, maar dat geldt voor iedere vergelijking – de auto-industrie verwijten dat er verkeersdoden vallen als individuele bestuurders te hard rijden. Natuurlijk kun je met een auto te hard rijden, maar als dat gebeurt is dat dan de schuld van de industrie of van die individuele bestuurder? Showrooms sluiten omdat er mensen zijn die hun rechtervoet niet in bedwang hebben. Dat kun je toch niet serieus menen?! Nee, dat kan niet.

Met Mark Rutte – overigens óók al geen politieke vriend – ben ik van mening dat wat je doet héél makkelijk is. Je gilt dat je de moed hebt de problemen te benoemen ‘daar waar anderen dat niet doen’. Dat moge zo zijn, maar daar laat je het dan ook bij. Oplossingen noem je niet. Nee, ik lieg. Je noemt wèl oplossingen, ik heb ze hierboven geschetst. Maar je toont niet aan dat, en hoe, die oplossingen gaan werken om Nederland veiliger te maken. Het is roeptoeteren, het is de massa bang maken en vervolgens die bang gemaakte massa naar de mond praten, het is naar mijn bescheiden mening net zo gevaarlijk als jij de Islam vindt.

Beste Geert.

Gelukkig leven we in Nederland. Een land waar, daar ben ik van overtuigd, de ‘onderbuik’ waar jij aan appelleert, in de minderheid is en zal blijven bij het weldenkende (wèl denkende) deel van de bevolking. ‘Minister-President Wilders’ gaat er dus, God en Allah gedankt, niet van komen…

© Cees Geluk, januari 2015